Догляд за нержавіючої сталлю

26.03.2021 від admin 0

Запропонуйте засоби по догляду за нержавіючої сталлю. Як уникнути плям?

Догляд за нержавіючої сталлю.

Плями, точки, райдужні розводи на стали: це природні зміни зовнішніх властивостей виробу, які виникли в процесі експлуатації далі.
Золотистий або блакитний відтінок, що виникає в результаті надмірного перегрівання посуду або приготування деяких продуктів (томати, лимон, овочі, розсоли і ін.) Є характерним для посуду з нержавіючої сталі і жодним чином не впливає ні на функціональні властивості посуду, ні на якість готується їжі. Видалити такі плями можна за допомогою спеціальних засобів для чищення виробів з нержавіючої сталі.

На поверхні посуду з нержавіючої сталі, особливо після першого використання можуть утворюватися райдужні плями, які легко видаляються 4,5% розчином столового укусу або лимонної кислоти.

Не слід застосовувати для миття посуду сильно хлоровані або містять кислоту миючі засоби.
Сипте сіль тільки на їжу, а не на дно посуду, розводьте її в рідині. Перед тим як додати сіль, оцет або інші заправки і спеції, переконайтеся в тому, що рідина добре нагрілася або кипить, тоді заправки розчиняться швидко, не викликаючи окислення стінок посуду з нержавіючої сталі і зміни зовнішнього вигляду. Цятки або розлучення, що виникли на поверхні посуду в разі прямого контакту спецій з її стінками, ніяк не позначаються на функціональних властивостях посуду і якості їжі, що готується.