Ножі

26.03.2021 від admin 0

Ножі Rondell

Ніж: це один з основних інструментів справжнього кухаря, тому дуже важливо, щоб робота з ним була максимально зручною і приносила радість. Для цього потрібно поєднати високу якість стали, численні технологічні нюанси її обробки, елегантність і ергономіку вишуканого дизайну, і додати любові! Лише справжня любов творців
до своєї справи, створює справжні шедеври. У професійних кухонних ножах Rondell поєдналися секрети давніх майстрів і останні технологічні та наукові розробки нашого століття.

Ось тільки кілька аспектів, які роблять ножі Rondell найпривабливішою новинкою на ринку посуду:

При виготовленні ножів Rondell особливу увагу приділено їх загартуванню, так як саме від цього залежать їх унікальні властивості. Досягнення сучасної металургії дозволили удосконалити стародавні технології та зробили їх доступними для застосування в сучасному виробництві. Для гарту ножів Rondell використовується сучасна технологія Ice hardening, що включає в себе триетапне загартовування: нагрів до температури понад 1000 градусів, охолодження в рідкому азоті при температурі: 90 градусів і відпустку при температурі 250 градусів. Ice hardening надає лезах ножів особливу міцність і стійкість до механічних навантажень. До речі, спосіб гарту клинка в середні століття вважався основним секретом майстра. За старовинною легендою учень одного прославленого зброяра пустив в воду палець, щоб визначити температуру води, в якій майстер гартував мечі і кинджали. За посягання на його таємницю гарту, майстер негайно відрубав учневі палець.

В набори ножів Rondell входить ніж, відомий в древній Японії як ніж Santoku. “Santoku” в перекладі з японської означає – “3 переваги”. Цей ніж чудово виправдовує свою назву, з блиском виконуючи шатківницю, нарізку і подрібнення продуктів. Ніж Santoku знаменитий своїм надзвичайно гострим лезом, кінець якого опущений вниз, що зміщує центр ваги ножа вперед, дозволяючи тим самим кухареві витрачати менше зусиль при роботі з ножем. Спеціальні виточки на боковинах клинка допомагають уникати прилипання до нього таких складних в нарізці продуктів, як парне м’ясо і свіжа риба, і навіть дають можливість нарізати їх ідеально тонкими скибочками. Ніж Santoku має меншу вагу, ніж класичний кухарський ніж і є прекрасною йому альтернативою, однозначно перевершуючи його за своєю функціональністю.
Анатомічні ручки професійних кухонних ножів Rondell, розроблені з урахуванням передових досліджень
ергономіки кухонного начиння. А деякі колекції ножів від Rondell зроблені з воістину унікальних матеріалів, наприклад, з деревини одного з видів ебенового дерева, що носить також назву Macassar, а його ботанічна назва – Diospyros tomentosa. Це прекрасне дерево, що відноситься до найбільш цінних порід дерев, росте в країнах Південно-Східної Азії, Північно й Індії та Непалі і відрізняється надзвичайно щільною і важкою деревиною з дивовижно красивою текстурою. Ядро деревини Macassar діаметром рідко перевищує 15 сантиметрів має характерний ні на що не схожий колір: воно практично чорне, але при цьому поцятковано коричневими або червоними смужками. Цей вишуканий матеріал, відомий своєю довговічністю і благородством кольору, використовується в декоративних сувенірних виробах, для виготовлення дорогих меблів і музичних інструментів. Бездоганна обробка і покриття з антибактеріального водовідштовхувального лаку надають ручкам ножів Rondell надзвичайну привабливість, підвищують вологостійкість і збільшують термін їх служби.
Високоякісна нержавіюча німецька сталь X50CrMoV15 і X30Cr13, яка використовується для виготовлення ножів Rondell, містить підвищений вміст вуглецю, що надає лезу ножів незвичайну твердість (56-57HRC за шкалою Роквелла). Хром і молібден, що входять до її складу, підвищують її стійкість до корозії, ванадій збільшує міцність і інертність до агресивних хімічних середовищ. Ножі зроблені з цієї сталі, чудово тримають заточку і ідеальні для інтенсивного використання.

Маркування

X50, X30 – содеожаніе вуглецю, визначає твердість сталі. Вуглець присутній у всіх типах сталей як основний елемент, що надає твердість і жорсткість.

Cr- хром. Сірувато-білий блискучий твердий метал. Хром наноситься на метали в якості покриттів (хромування). Широко застосовується у виробництві сталей як легуючий елемент. Хром надає сплаву зносостійкість, здатність до загартовуванню, і, що найважливіше, стійкість до корозії.

Мо- молібден. Сріблясто: білий метал. Молібден застосовується для виготовлення спеціальних і швидкорізальних сталей. Молібден твердоплавкій елемент, запобігає ламкість і крихкість клинка, надає стійкість до нагрівання.

V- ванадій. Сірувато: білий блискучий метал, володіє великою твердістю. Застосовується при виробництві спеціальних сортів сталей, в тому числі інструментальних. Ванадій сприяє зносостійкості і міцності. Твердоплавкій елемент підвищеної твердості, який необхідний при виготовленні дрібнозернистої сталі.

Характерні особливості ножів Rondell

Ніж кухарський 20-23 см (8-9 “) Ніж з обтяженою ручкою, масивним широким клинком, з
центровані вістрям, дозволяє легко шинкувати овочі та зелень, різати заморожені м’ясо, рибу,
птицю.
Японський ніж Santoku 17-20 см (6-8 “) Вістря опущено вниз, центр ваги зміщений
вперед, що дозволяє прикладати менше сил при роботі ножем. Дуже добре підходить для шинкування, нарізки
і подрібнення продуктів. Виточки на клинку допомагають уникати прилипання до нього таких продуктів, як м’ясо
і риба, і дають можливість нарізати їх ідеально тонкими скибочками.
Обробний ~ 20 см (8 “). Ніж з довгих, середніх по ширині клинком з центровані
вістрям. Застосовується для оброблення великих і середніх овочів, нарізки великих шматків м’яса, курки,
великої риби.
Ніж універсальний 12-15 см (4,5-6 “) Ніж, за формою нагадує обробний, але з
коротшим і легким клинком. Використовується для нарізки дрібних овочів і фруктів. відмінно ріже
овочі з неоднорідною структурою (тверда шкірка, м’яка серцевина).
Ніж для хліба 20-23 см (8-9 “) Завдяки довгому клинку і зубчастої ріжучої кромці
дозволяє легко нарізати хлібобулочні вироби не мнучи їх і не кришу середину.
Ніж для чищення 7-10 см (2,8-4 “) Маленький ніж з коротким і прямим клинком. Зручний для
чищення будь-яких фруктів і овочів.
Ніж для стейка 11-13 см (4,5-5 “). Ніж з зубчастої ріжучої крайкою і піднесеним вгору
вістрям. Подається до м’ясних страв.
Ніж для риби 11-13 см (4,5-5 “). Ніж зі спеціальними виточками на клинку, які допомагають
уникнути прилипання риби до леза.
Кухонні ножиці. Застосовуються для розробки птаха, риби, розрізання м’ясних
сухожиль, тонких кісточок, рибних плавників. Мають фіксатор для безпечного зберігання.
Сокирка 15-18 см (6-7 / 2 “). Має широке масивне лезо зі зміщеним вперед центром
тяжкості. Використовується для рубки замороженого м’яса, курчат, кісток.

Перейти на главную страницу Каталога продукции Rondell.